Friday, 7 October 2011

Try Lagi

Ape ingat aku ni jenis cepat putus asa ke? Aku jatuh hati kat dia. Entah kenapa. Memang aku rasa malas nk cari dia. Menyampah dah tengok dia sebab dia langsung tak pandang aku. Aku tahu aku ni bukan sapa2 utk dia. Aku bencikan dia. Aku teruskan belajar. Tibe2 satu hari pada raya pertama, tahun 2011. Baru je pun. Hehe.. Hati aku terdetik nk ucap Selamat Hari Raya kt budak ni. Mula2 aku send mesej dia langsung tak reply. Buat dont know je dgn aku. Aku ckp dlm hati "Poyo betul budak ni". Malam tu aku cuba lagi. Kali ni aku kol dia terus. Tak de dah nk hantar2 msej ni. Byk kali aku kol. Lpas tu dia jawab. Segan pulak aku. Tp aku buat tak tau je. Hahahaha.. Aku anggap dia mcm kwn je. Dlm hati aku ni sbnrnye ade taman khas utk dia. Haha.. Lawakkan? Pastu hari makin hari aku rapat dgn dia. Bru aku tau dia ni sorg yang baik hati. Cumil mcm kucing. He6.. Tp satu je yg aku pelik. Dia ni kelam kabut siket. Tugas aku skrg ni kenalah ajar dia rileks siket kn.. Hahaha..

Sunday, 2 October 2011

Aku Putus Asa

Hari demi hari aku melihat dirimu. Kadang2 aku rasa marah sgt bila dia langsung tak pandang aku. Hari makin hari lagi aku lihat dirinya. Tapi perasaan aku bertukar menjadi benci kerna aku tahu si dia mungkin sudah berpunya. Aku jatuh hati padanya sejak Semester 1 lagi. Tapi aku hanya mampu pendam perasaan aku yang sebenar. Aku cuba mendekatinya. Cuba utk kenal rapat dengannya. Tapi aku tak pernah ada peluang langsung utk bersemuka dan berbual dengan dia. Dia tak pernah nampak aku. Mungkin aku tak pernah wujud dalam hidupnya. Aku sedar aku ni bukan siapa2 utk dia. Aku bertekad utk berhenti mengejarnya dan menghampirinya. Aku tak pandang langsung muka dia sejak dari hari tu. Mungkin Allah s.w.t telah tetapkan aku bukan untuknya.

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


kembali ke *)
Aku tak pernah buat blog sebelum ni. Ni permintaan si dia. Aku sanggup buat ape saje utk dia asalkan dia gembira. Aku nak dia hargai aku sama macam aku hargai dia. Blog ni tentang " Trip " cinta kita. He2.. Kejiwangan i utk u je syg. I syg u..